De Citit : Editoriale

Scheletul de rahat de la Muzeul Antipa

| 22 martie

La Antipa-n poarta e o mata moarta. Si care pute

Muzeul Antipa e deschis de 6 luni. Am dat tarcoale in trei-patru week-end-uri pe la intrare. E mereu o coada mai mare ca a unui Tyrannosaurus Rex. Ca a unui Tyrannosaurus Rex mare. Dar poate va intrebati daca, cum se spune, coada "merge repede". Merge mai incet ca o testoasa de Galapagos obeza, mai incet ca un hipopotam schiop care tocmai a mancat 300 de saorme, mai incet ca un ghepard mort.
Ma rog, ati prins ideea, merge foarte-foarte incet. De ce merge incet?, ne putem intreba. Pai merge incet pentru ca inauntru sunt doar doua automate de bilete. V-am mintit. Sunt doua aparate de bilete, nu doua „automate“, pentru ca, atunci cand zici "automate" te gandesti la ceva care merge cat de cat rapid. Fiecare aparat de bilete este atat de smecher, incat are cate un asistent. Ajungi in fata aparatului si acolo stai de vorba cu asistentul aparatului. Doar asistentul stie cum sa-l atinga si unde ca sa se imbuneze masinaria si sa-ti dea bilet.
Aaa, era sa uit. Poate nu ai hartii de 10 lei sau de 5 lei. Pai, atunci, treci mai intai pe la o alta tejghea unde ti se schimba banii. Hai, ca-i frumos!
Cum sa nu-ti arda sa vezi animale si din alte vremuri, care nu te pot incurca cu nimic, spre deosebire de animalele proaste din vremurile noastre care nu pot duce nimic la capat. Un lucru bun mare + un lucru prost mic = un lucru prost. Investesti 13 milioane de euro in Muzeu si, timp de 6 luni, vezi ca in fiecare week-end e puhoi de lume. De ce nu poti sa mai cumperi 3 aparate, 5 aparate, sau, pur si simplu, biletele sa fie vandute de oameni, ca pe vremuri, cand nu erau cozi?