De Citit : Altele

Mici frustrări. Pisiceşti

| 25 iunie

Miaaaau!

Mi-am luat pisic. Un ragdoll. Mare campion naţional şi internaţional. Pe numele lui din acte Elian Rags Snickerdoodle. Unu’ care a văzut mai multe ţări decât eu şi cu toţi prietenii mei la un loc. Are un vraf de premii. Câte n-am să iau eu în şapte vieţi de literat şi scriitor de articole în reviste, într-un decor, azi, destul de sărăcit. Am făcut nişte poze şi le-am pus pe Facebook cum e obiceiul şi cum zic şi recomandările nescrise ale lui Zuckemberg ăla. Au venit rapid două sute patru zeci şi cinci de like-uri şi şapte zeci de comentarii extaziate, de mi-a luat trei ore să răspund politicos la toate. De!, educaţie şi cei şapte ani de acasă; părinţii mei care nu trebuie să se rotească de ruşine, ca elicea unui ventilator, pe acolo pe unde-or mai fi, la o margine de Buzău.

E adevărat că la ultimul meu articol din Luceafărul, o proză ultrapremiată, am avut şi eu doişpe like-uri. Puţine, e drept; dar sincere şi profesioniste. Nu, nu sunt ofticat şi nici nu am de ce. Dar ştiu şi-s convins că următoarea mea carte, indiferent despre ce va fi, va avea un titlu gen „Pisicul/Pisica/Motanul şi…” (aici o să pun ceva care să aibă cât de cât o legătură cu conţinutul), multe poze cu mâţe, şi că va avea ataşat, gratuit, un pluş mic, din partea mea; o să le iau din Europa, la kilogram.

După asta, pentru Gala premiilor „Cărţile anului”, nu-mi mai rămâne de făcut decât să aştept. Ba nu, sigur trebuie să dau la curăţat costumul gri, nu l-am mai luat de la ultima lansare, şi să-i mai scurtez mânecile, să se vadă bine butonii cu cap de mâţă cu Hello Kitty. Oare să-l scurtez înainte sau după ce îl duc la curăţat, cum o fi mai bine? Cred că-l duc după, pe 15, abia iau şi banii.

Gata, am fugit, cu scuze. Au mai venit douăştrei de comentarii la care trebuie să răspund; politeţe, frate!

Cred că n-ar fi rău să fac, pe Facebook, şi un grup al scriitorilor cu pisici, mai vorbim şi noi de mâncarea umedă, de dimensiunea litierei…

 

Cezar Pârlog este autorul volumului de proză scurtă „Flori, fete, fiţe sau băieţi”, apărut în anul 2014 la Editura Tracus Arte.