Locuri : Parcuri

Padurea Dumbrava

Parcul Natural Dumbrava Sibiului, Se intinde pe 960 hectare si este situat la 4 km de centrul orasului in directia sud-vest de-a lungul soselei care merge spre Rasinari.
Este traversat de pârâul Trinkbach, care formeaza pe cursul sau trei lacuri de origine antropica: unul la Muzeul Tehnicii Populare si doua în Gradina Zoologica.
Padurea Dumbrava este un stejaret de terasa, în care, pe lânga stejar, vegeteaza foarte bine carpenul, ciresul paduret, ulmul, jugastrul si teiul. Sporadic apar si gorunul, frasinul, artarul si scorusul.
Dintre arbusti cresc aici lemnul câinelui, paducelul, porumbarul, sângerul, macesul, salba moale, crusinul, calinul, verigariul. La lacul cu barci exista un exemplar de stejar vechi de peste 400 de ani. În stratul ierbos al padurii cresc peste 100 de specii de plante cu flori, dintre care mai rare sunt: opaita, brândusa, lacramita, iarba albastra, salata iepurelui.
În Padurea Dumbrava traiesc mamiferele: capriori, veverite, arici, mistreti, soareci, pârsi, vulpi si urmatoarele pasari: pitigoiul mare, mierla, presura, ciocanitoarea mare, gaita, turtureaua, bufnita, pupaza, cucul, cinteza, sticletele, vrabii, corb si un numar foarte mare de specii de insecte si alte nevertebrate terestre.
Padurea Dumbrava a fost locul preferat de promenada pentru sibieni inca din sec. al XVIII-lea
Padurea Dumbrava este renumita prin Muzeul Civilizatiei Populare ASTRA care se afla aici.
Sunt doua lacuri amenajate, unul in muzeu, altul la Gradina Zoologica, care ofera plimbari de agrement cu barca sau hidrobicicleta.
Paralel cu soseaua se afla linia de tramvai care leaga Sibiul de Rasinari.
Pe partea stanga a drumului se gaseste Monumentul eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale, precum si al veteranilor de razboi.
Tot pe partea stanga la limita padurii se gaseste Cimitirul Municipal, deschis in 1907.