De Citit : Editoriale

Fleica nimeni

| 05 octombrie

Cum mai slabesc grasii puturosi.

Orice Teleshoping care se respecta iti prezinta un cuplu de musculosi tineri, fibrosi, care zambesc ca cretinii in timp ce au lipiti pe tate si abdomen electrozi care fac sa le tremure carnea. Niste putori care nu ar misca un deget, dar care ar vrea sa arate cand ies pe strada ca Usain Bolt. Aparatele sunt tot mai complexe si mai diversificate: unele te curenteaza, altele te stimuleaza, te excita, te fac sa tremuri, orice, numai sa slabesti in timp ce stai pe canapé si privesti ca boul spre nimic.
Vremea lor, dragi prieteni, a apus. Gata cu dardaitul fleicii. Am vazut la Teleshoping tricoul modelator. Nu trebuie sa-ti infigi electrozi in abdomen, sa-ti razi parul de pe piept ca sa se lipeasca nu stiu ce placute, nimic din toate acestea. Poti sa ramai la fel de gras si de dezgustator tca inainte, poti sa-ti pipai piftiile in liniste, fara sa lipesti nimic pe tine. Insa, in momentul in care vrei sa iesi pe strada la agatat, iti tragi pe tine tricoul modelator. Brusc, din masa diforma de carne borsita se naste un corp lucrat parca de sculptorii greci din Antichitate.
Cum? Ei bine, smecheria e urmatoarea: porti pe tine un fel de corset elastic care nu-ti preseaza insa adipoasele la intamplare ci, prin niste forme dintr-un material mai dur, le modeleaza in jurul pectoralilor si la abdomen astfel incat, dintr-un Marian Iancu irecuperabil ajungi un Mitica Dragomir prizabil. Peste tricoul asta iti pui un alt tricou, ca sa nu arati ca unul care a fugit in ghips din spital. Poate ca nici nu e vreo problema daca bagi in tine cateva camioane de chipsuri, pentru ca mai multa slana, in cazul asta, inseamna mai multi muschi sub tricoul modelator. Mi-l imaginez pe purtatorul de tricou cu o gagica. Cum explo­deaza el de sub corsetul masculin ca un caltabos uitat la microunde.