De Citit : Altele

(P) Apartamente de inchiriat in Bucuresti – Preturi, trenduri si cum sa te feresti de tepe

| 28 februarie

Cu totii dorim sa ne gasim chirie ieftina Bucuresti, insa acest lucru face ca riscurile la care ne supunem sa creasca. Putem cu totii sa fim de acord ca nu e deloc usor sa gasesti un apartament care sa arate pe gustul tau, care se afla intr-o zona buna si care sa aiba si un proprietar decent. Asta fara sa vorbim de escrocii care incearca sa-si tepuiasa potentialii chiriasi.

Tocmai pentru a te feri de toate aceste tepe ale unor proprietari sau agenti imobiliari necinstiti, e foarte important sa studiezi bine piata si anunturile inainte si odata ce ai gasit un apartament, sa afli toate detaliile care te-ar putea afecta. O chirie apartament 2 camere Bucuresti, de exemplu, variaza destul de mult in functie de zona, conditii, utilitati, distanta fata de metrou s.a.m.d. Aceasta poate incepe de la aproximativ 200 de euro si poate ajunge pana la peste 600 de euro in zone premium. Insa in general pentru o chirie apartament 2 camere Bucuresti intr-un apartament decent va trebui sa scoti din buzunar 250-400 euro. O chirie apartament 3 camere Bucuresti nu ar trebui sa depaseasca cu mult aceasta suma, cu exceptia cazului in care iti doresti un apartament ultracentral, desigur.

Chirie Bucuresti – Ce Trebuie Sa Stii Inainte

Fie ca iti cauti chirie apartament 2 camere Bucuresti, o camera cu chirie la curte Bucuresti sau intr-un apartament, este foarte important sa tii seama de cateva sfaturi de baza. Din pacate, premisa de la care trebuie sa pornesti atunci cand iti cauti chirie Bucuresti este ca nu toti proprietarii sunt cinstiti si nu toate anunturile pe care le gasesti online spun adevarul.

Intr-adevar, multi chiriasi prefera sa discute direct cu proprietarul, pentru a nu mai plati comision unui agent imobiliar care nu i-a ajutat cu aproape nimic. Daca nu stii insa exact ce vrei sau nu cunosti foarte bine Bucurestiul, atunci este probabil de preferat sa apelezi la o agentie imobiliara serioasa sau la un prieten cu mai multa experienta care te-ar putea ghida in sensul acesta.

Nu crede tot ce spun agentii imobiliari. Evident, ar face orice sa te convinga sa inchiriezi un apartament, insa incearca sa fii realist. Nu esti tu cel mai norocos om din Bucuresti care a gasit o chirie super ieftina pe Calea Victoriei la 300 de euro pentru doua camere. Asa ca este important sa te duci la vizionari si sa vezi exact despre este vorba cu propriii tai ochi.

Chiar si atunci cand gasesti un apartament care iti place, trebuie sa te gandesti cat este un pret chirie Bucuresti mediu in zona respectiva. Nu te lasa impresionat de mobila noua sau un expressor in bucatarie, sunt si alte lucruri extrem de importante pe care trebuie sa le stii inainte sa inchiriezi. Cat vine intretinerea intr-o luna de iarna (indiferent daca apartamentul are centrala proprie sau centrala de bloc)? Cum sunt vecinii? Exista datorii la intretinere? Cum se va face plata chiriei si in ce zi a lunii? Trebuie sa ai raspunsurile la toate aceste intrebari inainte sa semnezi un contract sau sa-i dai banii proprietarului. Si nu iti fie rusine sa analizezi apartamentul cu atentie, doar asa poti sa descoperi posibilele nereguli, precum mucegai, aragaz defect sau gandaci.

Daca intr-adevar ai gasit un apartament care merita si care iti place, nu strica sa-i faci o impresie buna proprietarului. Arata-i ca iti doresti sa stai acolo pe termen lung si ca esti dispus sa faci imbunatatiri care te vor face sa te simti cu adevarat ca acasa. Pana la urma exista si posibilitatea ca proprietarii sa fi luat tepe de la chiriasi neseriosi in trecut, asa ca demonstreaza-i ca nu esti genul acela de om.

Atentie La Tepe!

Chiar daca multi oameni stau la chirie in Bucuresti fara contract legal, ideal este sa locuiesti legal si sa te asiguri ca proprietarul a declarat contractul la la Administratia Finantelor Publice din raza teritoriala a imobilului in termen de 15 zile. Contractul iti aduce mai multe drepturi in calitate de chirias. Atentie! Nu confunda contractul legal cu acel contract facut de agentia imobiliara, care nu are nicio valoare legala. De asemenea, chiar daca majoritatea proprietarilor cer chiria in euro, incearca sa stabilesti chiria in lei.

Mare atentie la tepe atunci cand semnati contractul! Trebuie sa verificati actele casei, actul de proprietate, dar si actul de identitate al proprietarului. S-a intamplat in mai multe randuri ca persoana care inchiria imobilul sa nu fie proprietarul de drept al acestuia. Si inca o data, nu va incredeti in contractele semnate de mana sau cele incheiate prin agentie!

Garsoniera In Regim Hotelier Bucuresti – Luxul Accesibil

Un trend in crestere pe piata imobiliara din Capitala este inchirierea apartamentelor sau garsonierelor in regim hotelier. O garsoniera in regim hotelier Bucuresti o sa te coste aproximativ 30-40 euro pe noapte intr-o zona ultracentrala (Piata Unirii, Calea Victoriei sau Piata Universitatii), insa conditiile vor fi pe masura. Daca esti doar in trecere prin Bucuresti pentru un eveniment sau un festival sau cauti cele mai bune conditii pentru un prieten venit din strainatate, apartamente de inchiriat in Bucuresti reprezinta cea mai convenabila varianta.