De Citit : Altele

Jazz contemporan, concerte în parc cu peste 100 de artiști, hamace și party-uri la Jazz in the Park

| 14 august

Cel mai mare festival cu suflet jazz din România cuprinde Clujul din 26 iunie și până în 2 iulie. Jazz contemporan combinat cu electro, hip hop și rock vei putea asculta timp de 7 zile: peste 100 de artiști din 15 țări și de pe 3 continente vor concerta pe cele 6 scene din Parcul Central, pe malul Someșului, pe străzile centrului istoric, la Opera Maghiară și într-un loc surpriză ce va fi curând anunțat. Totul într-o atmosferă de vacanță și relaxare.

Concerte în parc tot weekendul 30 iunie-2 iulie

Vintage Trouble în premieră în România, Viva Vox și interpretările lor senzaționale a cappella pe 38 de voci care cântă piese precum Du Hast, celebrul perucționist Jojo Mayer & Nerve, polonezii de la Skalpel, apreciații israelieni de la  Tatran, live set Hidden Orchestra, Mammal Hands și Coma (acustic) sunt câteva nume pe care le poți asculta în parc în weekendul festivalului, 30 iunie-2 iulie.

Te așezi în hamac, te bucuri de muzica bună și de un parc superb unde ai parte de zeci de activități, descoperi artiști tari de peste tot din lume, iar când ieși pe străzile orașului dai de streetart în cele mai neașteptate locuri.

Accesul la concertele din zone publice e liber și poți cumpăra bilete neobligatorii pentru susținerea Fondului Jazz in the Park, care finanțează proiecte pentru comunitate.

Party-uri de weekend cu DJ Vadim și Ours Samplus

După o zi plină de relaxare și muzică, seara e musai – vorba clujenilor – să vii la party. Unul dintre cei mai prolifici DJ din lume, DJ Vadim, aduce beat-uri de jazz, hip hop-ul cu soul, reggae și electronica, iar francezii de la Ours Samplus ne demonstrează ce bine sună muzica jazz mixată cu funk și hip-hop.

Dhafer Youssef, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra și Susana Baca, în concerte extraordinare la Operă

 Dacă poți să ajungi la Cluj toată săptămâna 26 iunie-2 iulie, nu rata concertele din primele trei zile de la Opera Maghiară: nomazii muzicii klezmer și roma deschid festivalul, credem că o să-ți placă Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, apoi Dhafer Youssef, avangardistul jazz și world music aduce oud-ul lui în 27 iunie, iar Susana Baca, regina muzicii latino-jazz, fost ministru al culturii în Peru, aduce influențele africane și latine din America de Sud.

Cu siguranță o vacanță – sau măcar un citybreak – la Jazz in the Park o să-ți încarce bateriile și o să-ți ofere sute de experiențe faine. Și-o să aștepți cu nerăbdare ediția viitoare, a șasea. Bilete neobligatorii pentru concertele din parc și de pe mal, bilete obligatorii și abonamente pentru concertele de la Operă sunt disponibile pe eventim.ro, biletmaster.ro și kompostor.ro.

Ne vedem la Cluj în 26 iunie-2 iulie?  : )

Detalii despre program și line up găsești pe www.jazzinthepark.ro.