De Citit : Editoriale

Monologul lui Cupidon

| 11 februarie

Ma numesc Cupidon si sunt alcoolic. Sunt mic si chel dar am nasul mare. Port aripi si o caciulita din frunze vestejite careia ii spun “aura”. Lucrez o singura zi pe an pentru ca in rest sunt beat sau mahmur. Job-ul meu este de a face oamenii sa se indragosteasca. Din pacate dupa ce se indragostesc nu mai depinde de mine. Zilele trecute am fost amenintat cu demisia. M-am trezit cu greu din betie si am pornit intr-o plimbare prin oras. Privelistea m-a ingrozit teribil.
Am vazut barbati in maieu tetra innecandu-si frustrarile in shoot-uri de sambuca in timp ce sotiile obosite si triste incercau sa salveze penibilul situatiei cu un zambet fals in coltul gurii.
Am vazut femei tinere si totusi imbatranite intr-o viata conjugala inceputa inca din copilarie.
Femei disperate dispuse sa faca orice pentru a nu-l pierde pe el, un el nefericit si trist.
Am vazut oameni casatoriti din fasa care n-au reusit sa mai creasca impreuna. Relatii ce se destrama dupa 15 ani din care oare cati au fost fericiti? Am vazut barbati frumosi si destepti dar fara stralucire. Fara viata. Captivi in rutina zilnica impusa de regulile nescrise ale unei societati vechi si imbatranite.
Oooofff… ce-am facut… Unde am fost in tot timpul asta?
Casatoria ucide? Toti oamenii astia au iubit vreodata? Au fost iubiti? Unde am gresit?
Ma numesc Cupidon si am fost alcoolic. Am nenorocit oameni. De azi inainte renunt la alcool. De azi inainte muncesc mai mult. Anul asta imi iau revansa pe 11 februarie la Cotton Club si pe
14 februarie in Piata Mica la cel mai mare karaoke in aer liber.
Restul detaliilor le-am publicat in 24-FUN.