De Citit : Editoriale

Masina cu tate

| 09 septembrie

Automobilul tau e fata sau baiat?

La mine in fata blocului a aparut o masina cu gene. O femeie scunda si grasa se urca in fiecare dimineata intr-un Fiat cu gene false puse la faruri. In primul rand, va marturisesc, nu stiam ca Fiat e fata,… fiata. Credeam ca e nume de baiat, ca Alfa Romeo sau Mercedes, care e nume de baiat rom.
In trei-patru zile Fiatul cu gene al piticaniei grase a facut senzatie. Sunt convins ca in cateva luni se vor gasi cateva mii de toape care sa-si gateasca masinile de parca le-ar duce la imperechere sau le-ar scoate la produs. Mai mult ca sigur ca acesta este doar inceputul. Iar sfarsitul nu poate fi altul decat niste tate imense. La asta se va ajunge, o sa vedem pe strada masini cu tate false lipite pe capota. Din ce in ce mai mari, de-or sa intoarca toate camioanele cabinele dupa ele. Masini pitipoance care se tamponeaza pe bani, dar pe care trebuie sa le scoti mai intai la benzinarie in Dorobanti… Din acest moment nu mai e cale lunga pana la aparitia masinii de plus, facuta pentru bronzatele la solar, fiintele acelea cu botul anvelopa de tractor.

Nu ma indoiesc ca ghertoiul autentic, cu gulerul de la tricoul Polo ridicat, se va lasa mai prejos cand va vedea ce masina usuratica si-a tras aleasa inimii lui. Iar daca se intampla asta, lucrurile sunt ca si scapate de sub control, pentru ca ghertoiul, dupa cum se stie, are resurse nelimitate. Vom vedea masini pensate, parfumate, al caror motor merge cu vin amestecat cu Cola. Iar de pe urma acestor idioti vor profita niste baieti destepti care le vor lua banii si deschizand centre de relaxare pentru masini: masaje la roti, SPA, bule de jacuzzi la toba de esapament, tot dichisul.