De Citit : Editoriale

Kamasutra de suporter amarat

| 28 iulie

Un suporter poate sa injure din toate pozitiile.

Tin cu Universitatea Craiova. Sunt de-a dreptul libidinos in iubirea pentru echipa asta. Vreau ca Universitatea Craiova sa castige toate meciurile, iar celelalte echipe sa le piarda pe toate. Vreau ca Universitatea Craiova sa iasa Campioana Mondiala, invingand in finala selectionata Braziliei si a Argentinei. Vreau ca Universitatea sa joace in fiecare zi cu Dinamo pe care s-o bata cu 20 la 19, dupa ce le-a dat „cainilor“ un avans de 19 goluri de la vestiar. Vreau ca Universitatea sa joace in fiecare zi cu Steaua pe care s-o bata cu 20 la 0.
Si, cum va spuneam, locuiesc in Ghencea, la capatul tramvaiului 41, vizavi de stadionul Stelei. Sambata, ma intorceam acasa cam la jumatate de ora dupa terminarea partidei dintre Sibiu si Steaua. Nu stiam cat fusese scorul, asa ca-l intreb pe un nene de vreo 50 de ani de pe strada, echipat in traditionalul maieu candva alb si pantaloni scurti, crem, din care se infigeau in pamant doi crenvursti parosi. "Am facut pe dracu’, asta am facut! Am iesit sa ma plimb putin, ca innebu­neam. 1 – 1“, imi zice omul, amarat. Scot si eu un "Ttt“ ca si cum imi scoteam inghetata dintre dinti si dau din cap ingrijorat.
"Niste prosti, niste dobitoci, futu-le muma-n cur!“, zice el cu lehamite, moment in care simt cum mi se aprinde in suflet vapaia injuraturii. Si ma pun si eu: baga-mi-as, facea-mi-asa, tragea-le-as, scotea-le-asa… Apoi i-am lasat pe jucatori si am trecut la Meme. Kamasutra de suporter amarat.
Dupa cateva minute – timp in care eu injuram la stelisti (cred ca ajunsesem la gazon si nocturna) – iar el imi povestea ce se intamplase in meciul de la Sibiu, barbatul se opreste si ma intreaba: "Dar tu tii cu Steaua, nu?“ Ma uit la el doua secunde si-i spun: "Nu-mi place fotbalul.“