De Citit : Editoriale

Din cuibul unui grafoman

| 19 mai

Ce va ramane din Civilizatia ghenceana!

Daca administratorul de la blocul meu ar fi trait in vremea civilizatiei incase, azi am fi avut tone de maculatura despre viata de zi cu zi a acelor oameni. Nu mai zic de cazul in care ar fi fost unul dintre apostolii lui Isus si ar fi pus-o de-o Evanghelie. Era mai groasa ca “In cautarea timpului pierdut” si mai cu de toate decat “Seinfeld”.
Imaginati-va ca toti peretii din holul de la intrare pana la lift sunt plini de afise, foi lipite, avertizari, instiintari, amenintari, recomandari, toate semnate “Administratorul”. Exita chiar o rubrica de “Stiati ca…” in care se spune: “Stiati ca… F.G., de la apartamentul 14, are o datorie de 438 lei la intretinere?”
Daca iti iei concediu vreo 3 luni de zile ca sa citesti tot ce e scris pe peretii scarii, afli cum functioneaza liftul, de ce nu e bine sa strici liftul (pentru cazul in care te-ai fi gandit ca e distractiv sa urci pe scari pana la etajul 10), de ce nu e recomandat sa dai drumul la “hoti” in scara, cui trebuie sa te adresezi daca ti se strica clanta, daca nu ti se strica sau daca ai vrea sa ti se strice. Doi pereti sunt plini cu legislatie, ordonante de urgenta, modificari constitutionale si, probabil, amendamente din comisiile parlamentare, toate imposibil de citit, fiind scrise foarte mic si foarte inghesuit.
Ideea e ca toate aceste, imi permit sa le zic, opere de arta – tot ce va ramane, cred, peste ani din Civilizatia ghenceana – sunt scrise cu carioci de culori diferite, cu sublinieri si ingrosari, cu titluri incercuite si cate trei semne de exclamare puse te miri unde.
Administratorul despre care va vorbesc e aproape de varsta pensionarii si nu cred ca va ezita sa iasa in strada si sa moara cu guvernul de gat daca nu-i vor ajunge banii de carioci si rechizite.