De Citit : Editoriale

Carati-va curu-n strada sau mucles!

| 25 ianuarie

Pelerinaj de teoreticieni la moastele protestatarului roman.

Piata Universitatii e mult mai spectaculoasa nu in Piata Universitatii, ci prin ziare, prin crasme, prin birouri.
Oamenii n-au mai vazut protestarari in tara asta de atat de multa vreme, incat nici nu stiu cum sa-i priveasca si ce sa creada. Daca or avea boli? Daca iei ceva de la ei? Daca au salmonella?… Dar daca i-a trimis acolo cineva ca sa ne faca rau?… Da, tot soiul de maimute care nu au calcat prin Piata in aceste zile emit teorii despre cum vad ei situatia. Pai, va spun eu cum o vad: de la distanta. Daca macar jumatate din cei care au scris, au vorbit la televizor si au dat ochii peste cap transpirand nuante despre ce se intampla si cum se intampla in Piata, va spun eu ca ati fi vazut in strada zeci de mii de oameni in fata la TNB.
Li se reproseaza celor de acolo ca nu sunt uniti. De catre cine? De catre unii care s-a unit cu mai multi ca sa ia o sticla de vin pe undeva prin Centrul Istoric.
Li se arunca in fata ca nu au un program. De catre cine? De catre unul sau altul care are un program tv in mana.Li se spune ca sunt putini. Da, sunt mult mai multi cei care nu se duc in Piata decat cei care o fac. Aceasta majoritate comentatoare, nu doar ca ramane prinsa intr-o retorica paguboasa, caci acei oameni de la Universitate nu au cum sa fie mai multi fara ei, dar a inceput sa si asupreasca minoritatea care face frigul si careia-i ingheata picioarele si-i curg mucii. Cu tot soiul de teorii care mai de care mai cretine.