De Citit : Editoriale

Bricheta porno

| 25 august

Gagici goale proiectate pe femei grase.

Acum cateva seri am ajuns acasa cu ultimul tramvai. Ma intorceam cu fiu-meu de la film. Stelele scaparau pe cer, doi tineri indragostiti se intorceau de la strand invinetiti de soare si umflati de mici, greierii cantau in boscheti, iar in aer parfumul autobuzului 126 te imbia la crima. Am coborat din tramvai printre ultimii. In fata noastra un barbat si o femeie, la 50 de ani, sot si sotie. Genul clasic: el – pantaloni cu pense si camasa de nailon care transpira singura, fara om in ea; ea – cu suncile sedimentate pe solduri in decursul catorva milioane de ani, parul facut permanent si, foarte important, o camasa alba, lunga, care acoperea cateva hectare bune din fundul de care va spuneam.
Paseam cu fiu-meu in urma lor pe peron, din cauza ingustimii acestuia, fiindu-ne imposibil sa ii depasim. Am profitat de priveliste ca sa-i dau fiului una din pretioasele lectii de viata: Fiule, sa nu-i dai nevestei paine cu parizer si cu Fanta, ca ia uite cat se face.
Dupa cativa pasi, barbatul si-a aprins o tigara, ramanand cu un metru in urma sotiei care continua sa se rostogoleasca. Asta, eliberand primii valatuci de fum, isi priveste bricheta si, probabil vazand ca are si lanterna, apasa pe buton. Cum in fasciculul de lumina proiectat pe asfalt o fi vazut niste culori, niste forme incercand sa se nasca, l-a mutat pe spatele acesteia. Am asistat la o proiectie fara nici un ban. Intr-o secunda, pe tot spatele femeii, a aparut o blonda tapata, cu tatele cat capul de taur, in pielea goala si cracita. Eu cu fiu-meu am pufnit in ras, iar barbatul, care voia acelasi lucru, nu a reusit sa pufneasca decat intr-o tuse tabagica.