De Citit : Editoriale

As vrea sa fiu tu insuti

| 09 martie

O sa treaca si asta, si-o sa vina vremea noastra, a astora care nu suntem noi insine.

Exista un segment destul de mare al publicitatii care te someaza de la obraz: Fii tu insuti! O voce rece, glaciala, militareasca sau, din contra, una senzuala, diafana, numai buna de pus pe rana – nu conteaza ca e vorba de masini de spalat, Coca-Cola, tampoane, cutite, fermoare, pahare de unica folosinta ori ursuleti de plus cu numele iubitei. Vocea iti spune sa fii tu insuti si, daca faci asta, o sa fie bine. Garanteaza ea.
De multe ori ma trezesc raspunzand ofuscat: Da’, ce, mosule, ti-am lasat impresia ca sunt altcineva? Sa fii tu insuti pare, in acelasi timp si un soi de panaceu universal. Te simti rau, nu te regasesti, esti balonat, iti vine sa te arunci de pe bloc? Nu-i nimic, fii tu insuti si-o sa vezi ca lucrurile se rezolva de la sine. Vedete de toate tipurile, de la Hollywood pana la Caracal, actori sau suflatori in frunza, au reusit in viata pentru ca au fost ei insisi. Sunt firme de imbracaminte, incaltaminte si marochinarie unde, pe bani, bineinteles, poti sa fii tu insuti.
Trebuie doar sa te imbraci de la ei, sa-ti arunci o palarie pe cap si un fular in jurul gatului, evident, tot de la ei. Si gata, fara sa faci nimic special, ai devenit tu insuti. Bineinteles, daca privesti in jurul tau pe strada, vei da peste alte mii de oameni care sunt ei insisi exact in acelasi fel ca tine, de la toale, pana la geanta de pe umar si tigarile pe care le fumezi. O sa treaca si asta, si-o sa vina vremea noastra, a astora care nu suntem noi insine.