De Citit : Editoriale

Aniversara GreenHours

| 05 septembrie

Majorat de club.

Sambata seara, pionierul cluburilor de avangarda culturala din Bucuresti a implinit 18 ani. Clubul a fost plin, publicul venit pentru concertul Luizei Zan fiind luat prin surprindere de aniversare. Surpriza a fost cadoul pe care artistii si GreenHours l-au facut, accesul la concert fiind oferit liber. Luiza Zan a fost acompaniata de Albert Tadji (pian) si Michael Acker (contrabas). Parte din public a venit, insa, dedicat pentru eveniment – si i-aș pomeni aici pe muzicienii si actorii pe care i-am intalnit, dimpreuna cu scuzele cuvenite celor pe care poate ca nu i-am zarit: Mircea Tiberian, Radu Iacoban, Iordache, Daniel Popa (care a filmat evenimentul), Ana Ularu, Marta Banescu, Andreea Bibiri, Bogdan Dumitrache, Sultan Nasser, Ilinca Harnuț, Irina Sarbu. Luiza a incheiat setul cu o piesa pe care a prezentat-o „de razbunare“. Tonul ironic nu a sters, insa, cu totul tensiunea reala din spatele sarjei muzicale.
Aniversarea s-a prelungit pana luni cand spectacolul „In centrul atentiei“ – dupa Neil LaBute cu Mihaela Sirbu, Sorin Poama, Ilinca Harnut – a fost oferit, de catre artisti si de catre GreenHours cadou spectatorilor.
Cum majoratul clubului coincide cu o noua agresiune impotriva sa, prezenta reprezetantilor miscarii culturale alternative a fost un mesaj care speram sa fie receptat corect: „GreenHours" este una dintre putinele oaze de cultura libera de constrangeri politice si de business; cu atat mai mult interlopii sunt invitati ca, atat timp cat sunt pe-afara, sa-si frecventeze cluburile proprii.
Sper ca acest mesaj sa fie auzit mai clar decat cum am auzit eu concertul Red Hot Chili Peppers. Daca fac bilantul opiniilor celor cateva zeci de prieteni pe care i-am chestionat cu privire la calitatea sunetului, Arena Nationala este un rebut ca spatiu de concert.